Centre d'ajuda

Tens algun dubte?. Consulta les preguntes freqüents ja resoltes o consulta al nostre servei d'atenció al client.

Facturació i pagaments

1.Com puc pagar la meva comanda?

Per transferència bancaria:

Quan confirmeu la vostra comanda mitjançant aquesta forma de pagament, us mostrarem a la pantalla, i us enviarem per correu electrònic, el nostre número de compte corrent per a transferències. Les transferències tarden en processar-se de 2 a 3 dies laborables. Si voleu, podeu enviar-nos el justificant de la transferència. Així, començarem abans a fabricar-vos els rètols.

Pagament amb TPV virtual

El nostre TPV virtual pertany a REDSYS. Aquest sistema fa servir el protocol SSL 3.0 amb un xifratge de 128 bits, que garanteix que les comunicacions entre el servidor de pagament i el client son completament secretes i segures, doncs les dades viatgen xifrades. Podreu fer servir la vostra targeta habitual com en qualsevol altre botiga física. El vostre banc haurà d'autoritzar la vostra targeta per a que la pugueu fer servir per a realitzar pagaments per Internet.

Pagament amb PAYPAL / Targeta de crèdit

Aquest mètode permet un pagament segur mitjançant el seu sistema. Podeu tenir un compte d'usuari a PayPal o podeu pagar amb una targeta de crèdit sense necessitat de tenir un compte de PayPal.

*No venem contra reemborsament ni a crèdit. Tampoc acceptem pagaments diferits.

2.No he pogut pagar amb targeta, em dóna fallada.

La Passarel·la de pagament de Redsys és un sistema de pagament molt fiable i amb mesures de seguretat extra. Si un intent et falla, per favor espera uns minuts i intenta-ho de nou.

Com extremem la seguretat, és possible que el teu banc et demane una verificació addicional abans d'autoritzar el pagament, siga mitjançant codi privat que t'envia al mòbil per sms, mitjançant targeta de claus o amb un codi de seguretat addicional que hages activat abans en la teua oficina bancària.

És possible que hages de sol·licitar al teu banc que configure la teua targeta perquè pugues fer compres per internet.

De totes maneres, a voltes un pagament amb targeta no es pot confirmar per una àmplia varietat de motius. Pot ser que t'equivoques en escriure la teua clau, que la targeta no estiga activa per al pagament segur en comerç electrònic, que alguna de les moltes comprovacions que fa el TPV tarde més del que el propi sistema espera i la done per fallida o fins i tot que falle la comunicació entre el banc i nostra web.

Sempre pots provar a repetir el pagament o triar una altra forma de pagament com a Transferència o Paypal.

3.Envieu factura?
Si clar, totes les nostres comandes porten factura legal en paper dins del paquet. Si vols una còpia en PDF, per favor contacta amb nosaltres i te l'enviarem al més aviat possible.

4.Desitge modificar una comanda

Després de completar la compra, la teua comanda es processa immediatament. Així garantim que els paquets s'envien ràpidament. Açò implica que hi ha un període de temps molt breu per a fer canvis en una comanda abans que l'agència de transports inicie el procés de lliurament.

Si necessites fer canvis en una comanda, per favor contacta amb nosaltres indicant-nos de quina comanda es tracta i quins canvis vols fer. El nostre equip d'atenció al client t'atendrà el més ràpid que puga